Mad

Slow pasta med oksekød

af Louisa Lorang 12. september 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er slow pasta med oksekød. Få opskriften her

4 fed hvidløg i tynde skiver1 løg, hakket olivenolie300 g oksekød, f.eks. af bov eller klump1 dl hvidvin2-3 dl urtebouillon el. vand4-5 tomater i terninger1 spsk. koldt smørsalt og peberENDVIDERE:250 g frisk båndpasta, gerne grov1 bundt basilikum, plukketrevet parmesanSautér hvidløg og løg i olivenolie i en stor, varm gryde. Skær kødet i små terninger. Kom kødet i gryden, og lad det brune godt. Tilsæt vinen, og lad den dampe næsten væk. Kom bouillon eller vand på, og lad retten simre under låg i ca. 45 minutter. Tjek undervejs, om der mangler væde.Skær imens tomaterne i terninger, og kom dem i gryden. Lad retten simre i yderligere 10-15 minutter. Vend smørret i, og smag til med salt og peber.Kog imens pastaen, til den er al dente. Dræn vandet fra, og vend den i saucen sammen med basilikummen. Servér straks med revet parmesan til.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER