
Slow pasta med oksekød

Foto: Anders Schønnemann
4 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg, hakket olivenolie
300 g oksekød, f.eks. af bov eller klump
1 dl hvidvin
2-3 dl urtebouillon el. vand
4-5 tomater i terninger
1 spsk. koldt smør
salt og peber
ENDVIDERE:
250 g frisk båndpasta, gerne grov
1 bundt basilikum, plukket
revet parmesan
Sautér hvidløg og løg i olivenolie i en stor, varm gryde. Skær kødet i små terninger. Kom kødet i gryden, og lad det brune godt. Tilsæt vinen, og lad den dampe næsten væk. Kom bouillon eller vand på, og lad retten simre under låg i ca. 45 minutter. Tjek undervejs, om der mangler væde.
Skær imens tomaterne i terninger, og kom dem i gryden. Lad retten simre i yderligere 10-15 minutter. Vend smørret i, og smag til med salt og peber.
Kog imens pastaen, til den er al dente. Dræn vandet fra, og vend den i saucen sammen med basilikummen. Servér straks med revet parmesan til.
Opskriften er til 2 personer.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER



