Annonce
Mad
1. marts 2022

Romkugler med julesmag

Romkugler er ikke noget, vi normalt forbinder med jul, men med et diskret drys kanel bliver de straks til de dejligste julekugler.
Af: Maja Ambeck Vase
Romkugler med kanel  - så er der juleromkugler!

Foto: Columbus Leth

Romkugler er ikke noget, vi normalt forbinder med jul, men med et diskret drys kanel bliver de straks til de dejligste julekugler.
16 stk
Tid i alt 25 min

ROMKUGLER

  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 100 g sukker 
  • 2 æg
  • 1 tsk. god mørk rom
  • 1 tsk. kanel
  • springform, 18 cm i diameter

PYNT

  • 100 g mørk chokolade
Annonce

Trækketid: 4 timer, gerne natten over.

Tænd ovnen på 180°. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen i en anden skål, og rør dem i chokolademassen. Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Lad kagen hvile i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. Bræk kagen i små stykker, og læg dem i en skål. Tilsæt rom og kanel, og ælt det godt sammen. Smag evt. til med mere rom eller kanel. Form kugler af dejen i den ønskede størrelse.

PYNT: Hak chokoladen groft, og rul kuglerne heri. Opbevar romkuglerne i køleskabet, til de skal serveres.

PRØV OGSÅ: Havregrynskugler med kaffe

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.