Rødbederisotto
Aftensmad

Rødbederisotto

4. oktober 2010Opdateret 9. april
af Louisa Lorang
Ugens mandagsopskrift er rødbederisotto. Få opskriften her

Det skal du bruge (2 pers)

  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • lidt olie til stegning
  • 2 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • ca. 7 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g rødbeder, revne
  • 1 dl revet parmesan
  • salt og peber

ENDVIDERE

  • 100 g blød gedeost
  • 50 g ristede græskarkerner
  • 100 g rucolasalat
  • citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en dyb pande, uden at det tager farve.
  2. Kom risene på, og lad dem stege med i kort tid.
  3. Tilsæt hvidvinen og derefter bouillonen, lidt ad gangen, så risene hele tiden har en smule væske, men ikke for meget.
  4. Tilsæt de revne rødbeder efter ca. 10 minutter, eller når du har halvdelen af bouillonen tilbage. Fortsæt, til bouillonen er absorberet, og rødbederne er møre, og risene har en smule bid.
  5. Kom parmesanen i, og smag til med salt og peber.
  6. Servér risottoen toppet med gedeost og græskarkerner, og giv rucola med citronsaft til.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også