
Mad
Risotto med squash, asparges og citron
23. maj 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Hjemmelavet risotto går man aldrig galt i byen med. Her er tilsat ekstra forårsgrønt og et friskt pift citronskal. Her får du opskriften på risotto med squash, asparges og citron
Risotto med squash, asparges og citron
Tid: 30 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 1 løg 2 fed hvidløg 1 spsk. smør til stegning 1 squash salt og friskkværnet peber 4 dl risottoris 2 dl hvidvin 1½ l hønsebouillon 2 spsk. smør 50 g friskrevet parmesan + lidt til servering skal af ½ usprøjtet citron + lidt til servering 1 bundt grønne asparges ½ bøtte ærteskud PRØV OGSÅ: Risotto med svampe og gorgonzola
Opskrift - sådan laver du risotto med squash, asparges og citron
1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde. Skyl squashen, riv den groft, og lad den stege med, indtil squashen begynder at falde sammen. Kværn salt og peber over. Skyl risene, kom dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, indtil risene er al dente. 2. Tilsæt smør, friskrevet parmesan og citronskal. Rør rundt, og smag til. Skyl aspargesene, knæk bunden af dem, og skær aspargesene i mundrette bidder. Vend dem i risottoen, og lad retten simre et par minutter, så aspargesene bliver flot grønne. 3. Servér straks pyntet med ærteskud, parmesanflager og revet citronskal.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Falaffelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip – Få opskriften her
Tirsdag: Linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller – Få opskriften her
Onsdag: Grillet laks med polenta og jordbærsalsa – Få opskriften her
Fredag: Oksekødslasagne med polentaplader – Få opskriften her