Mad

Risotto med rosenkål og mandler

af Louisa Lorang 16. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er risotto med rosenkål og mandler. Få opskriften her

Super nem hverdagsmad. Selv et par af dem, der ikke var til rosenkål, overgav sig til sidst, da vi fotograferede.2 fed hvidløg, hakkede1 løg, hakketsmør + olie til stegning1½ dl risottoris1 dl hvidvin6-8 dl grøntsags/hønse-bouillon300 g rosenkål, halverede100 g revet parmesansaltpeber2-3 rosenkålcitronsaft50 g ristede mandlerSautér hvidløg og løg i smør og olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom risene på, og lad dem sautere med i et minuts tid.Hæld vinen på, og lad den reducere næsten væk. Tilsæt bouillonen, lidt ad gangen, og rør undervejs. Fortsæt, til risene er næsten møre. Kom rosenkålene i, og lad dem simre med i nogle minutter. Både rosenkål og ris må gerne have en smule bid. Vend parmesanen i, og krydr med salt og peber.Pluk imens bladene af 2-3 rosenkål, og vend dem med citronsaft. Hak mandlerne groft.Top risottoen med mandler og rosenkålsblade, og servér straks.Opskriften er til 2 personerTIP: Rist dine mandler på en tør pande, eller rist dem, en dag du alligevel har ovnen tændt.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER