
Risotto med rosenkål og mandler
16. februar 2012Super nem hverdagsmad. Selv et par af dem, der ikke var til rosenkål, overgav sig til sidst, da vi fotograferede.
2 fed hvidløg, hakkede
1 løg, hakket
smør + olie til stegning
1½ dl risottoris
1 dl hvidvin
6-8 dl grøntsags/hønse-bouillon
300 g rosenkål, halverede
100 g revet parmesan
salt
peber
2-3 rosenkål
citronsaft
50 g ristede mandler
Sautér hvidløg og løg i smør og olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom risene på, og lad dem sautere med i et minuts tid.
Hæld vinen på, og lad den reducere næsten væk. Tilsæt bouillonen, lidt ad gangen, og rør undervejs. Fortsæt, til risene er næsten møre. Kom rosenkålene i, og lad dem simre med i nogle minutter. Både rosenkål og ris må gerne have en smule bid. Vend parmesanen i, og krydr med salt og peber.
Pluk imens bladene af 2-3 rosenkål, og vend dem med citronsaft. Hak mandlerne groft.
Top risottoen med mandler og rosenkålsblade, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Rist dine mandler på en tør pande, eller rist dem, en dag du alligevel har ovnen tændt.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER



