Mad

Risotto med asparges og mascarpone

af Louisa Lorang 21. juni 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er risotto med asparges og mascarpone. Få opskriften her

Risotto er en italiensk ret, som udgangspunkt består af ris som er kogt i bullion. Normalt serveres risotto som tilbehør eller en forret, men der findes utrolig mange varianter af risotto, og mage af disse er yderst passende som hovedretter. En risotto tager udgangspunkt i risotto bianco, som er risotto i sin helt skrabede form. Herfra kan man tilsætte mange forskellige ingredienser for at spice sin risotto op. Denne opskrift på risotto er en fuldkommen vegetar version, men man kan ligeså godt blande kød i sin risotto - f.eks. kan man putte chorizopølse i sin risotto.

Risotto med asparges og mascarpone til to personner

2 dl risottorislidt smør til stegning1 bananskalotteløg, hakket1 dl hvidvin7 dl vand½ bundt grønne asparges (250 g)100 g mascarpone50 g revet parmesansalt100 g blandet salatlidt citronsaft50 g pinjekerner, ristede

 

Sådan laver du Risotto med asparges og mascarpone

Sautér risene i lidt smør i en varm, dyb pande. Kom løget ved, og lad det hele sautere, men uden at det tager farve. Kom hvidvinen i, lidt ad gangen, og fortsæt derefter med vandet, til risene er møre med lidt bid. Knæk imens den nederste, træede del af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i mindre stykker, og kom dem i risottoen. Kom mascarponen i, og lad det simre i et minut eller to. Tilsæt parmesanen, og smag til med salt. Riv lidt ekstra parmesan over risottoen, og servér straks sammen med salat vendt i lidt citronsaft, med et drys af pinjekerner.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER