De små quinoafrø er fulde af proteiner og er derfor gode at lade være en del af en blandet salat. Her får du opskriften på quinoasalat med kylling og grøntsager.
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Line Falck
De små quinoafrø er fulde af proteiner og er derfor gode at lade være en del af en blandet salat. Her får du opskriften på quinoasalat med kylling og grøntsager.
4 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
250 g quinoa
4 kyllingebrystfileter
Salt og peber
Olie til stegning
½ citron
1 rødløg
2 røde peberfrugter
200 g grønne bønner
2 majskolber (eller 1 dåse majs)
1 tsk. knust spidskommen
1 tsk. stødt koriander
¼ tsk. knust tørret chili
Salt
Persilledressing med hvidløg:
2 dl yoghurt naturel 1,5 %
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
Salt og peber
Annonce
Opskrift - sådan laver du quinoasalat med kylling og grøntsager
Skyl og kog quinoa efter pakkens anvisning.
Krydr kyllingefileterne med salt og peber. Steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Skær dem i grove stykker. Dryp dem med citronsaft, mens de er varme.
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Rens peberfrugterne, og skær dem i strimler. Nip enderne af de grønne bønner. Skær majskornene af kolberne med en stor kniv, eller dræn majs fra dåse.
Steg rødløg og peberfrugt i lidt olie på en pande ved middelhøj varme i 2 minutter. Tilsæt bønner og majs, og steg videre i 2-3 minutter. Krydr grøntsagerne med spidskommen, koriander, chili og salt.
Persilledressing med hvidløg: Rør yoghurt sammen med presset hvidløg og finthakket persille. Smag til med salt og peber.
Vend den kogte quinoa sammen med de stegte grøntsager, og anret kyllingestykkerne ovenpå. Servér dressingen i en skål ved siden af.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.