
Mad
Quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan
26. januar 2017af Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Prøv en anderledes variant af den klassiske risotto. De små quinoafrø og den cremede butternutsquash samler sig til en fyldig ret med masser af smag. Her får du opskriften på quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan
Quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan
Tid: 25 minutter. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 1 butternutsquash (ca. 500 g) 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 150 g østershatte 1 tsk. herbes de Provence 1 spsk. smør til stegning 200 g quinoa 1 skalotteløg 1 spsk. tørret oregano 1 spsk. olivenolie til stegning 7½ dl grøntsagsbouillon 150 g frisk grønkål saft fra 1 citron TIL SERVERING 50 g friskrevet parmesan PRØV OGSÅ: Risotto med edamamebønner, porrer og gulerødder
Opskrift - sådan laver du quinoa-risotto med butternutsquash, svampe og parmesan
Tænd ovnen på 200°. Skyl og halvér butternutsquashen, og skrab kernerne ud. Læg de 2 halvdele med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp dem med olie, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre. Rens østershattene, og skær dem i mindre stykker. Steg dem sammen med herbes de Provence i smør på en pande i 5 minutter. Tag dem af varmen, og sæt dem til side. Skyl quinoaen grundigt i koldt vand. Pil og hak løget fint. Steg løg og oregano i olie på en dyb pande. Tilsæt quinoa, og lad det stege med i 3 minutter. Hæld ½ dl varm bouillon i gryden, og lad væden koge lidt ind under omrøring. Når væden er kogt ind, hælder du lidt mere bouillon i og rører rundt. Fortsæt, indtil konsistensen er cremet. Skyl grønkålen, og rib den ved at rive de grønne blade fra stænglerne. Kassér stænglerne, og hak de grønne blade. Skær den bagte butternutsquash i mindre stykker, og vend butternutsquash, svampe og grønkål i quinoaottoen. Smag til med citronsaft, og servér straks med friskrevet parmesan. TIP: Skallen på butternutsquashen bliver mør og lækker, når den er bagt. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Nudelsuppe med kylling, selleri og ingefær – Få opskriften her
Tirsdag: Sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tatare – Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med pasta-broccoli-salat i ostesauce – Få opskriften her
Fredag: Côte de boeuf med hvidløgskartofler og grillet julesalat – Få opskriften her