
Mad
Primi Risotto alla piemonte – risotto med trøffel og flødeost
21. december 2011af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på den skønneste risotto, server den som tilbehør eller nyd den som hovedret
Her får du opskriften på den skønneste risotto, server den som tilbehør eller nyd den som hovedret
Primi Risotto alla piemonte - risotto med trøffel og flødeost
1 stilk bladselleri
25 g smør
4 dl risottoris
1 dl tør hvidvin
¾-1 liter hønsebouillon
100 g mascarpone
1 dl revet parmesan
50 g trøffelcreme, Crema
bianca al tartufo - se tip
Salt, peber
Pynt:
Revet parmesan og trøffel
ved lav varme, til løgene er møre.
Tilsæt risene og rist endnu 1 min.
Hæld hvidvin ved og kog ind.
Tilsæt hønsebouillon lidt ad gangen og lad risottoen simre
under omrøring med jævnlig tilsætning af bouillon i ca. 20 min.,
til risene er al dente.
Tilsæt mascarpone og revet parmesan samt trøffelcreme
og smag til med salt og peber.
Server straks drysset med lidt revet parmesan samt tynde
skiver trøffel.
Tip
Crema bianca al tartufo fås i mange specialforretninger, men kan erstattes af en god trøffelolie.