Aftensmad
21. december 2011(Opdateret 21.12.11)

Primi Risotto alla piemonte – risotto med trøffel og flødeost

Her får du opskriften på den skønneste risotto, server den som tilbehør eller nyd den som hovedret
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Søde risottokugler med blomkål
Her får du opskriften på den skønneste risotto, server den som tilbehør eller nyd den som hovedret

INGREDIENSER

  • 2-3 skalotteløg
  • 1 stilk bladselleri
  • 25 g smør
  • 4 dl risottoris
  • 1 dl tør hvidvin
  • ¾-1 liter hønsebouillon
  • 100 g mascarpone
  • 1 dl revet parmesan
  • 50 g trøffelcreme, Crema
  • bianca al tartufo - se tip
  • Salt, peber

Pynt

  • Revet parmesan og trøffel
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Sautér finthakket skalotteløg og fintsnittet bladselleri i smør ved lav varme, til løgene er møre.
  2. Tilsæt risene og rist endnu 1 min.
  3. Hæld hvidvin ved og kog ind.
  4. Tilsæt hønsebouillon lidt ad gangen og lad risottoen simre under omrøring med jævnlig tilsætning af bouillon i ca. 20 min., til risene er al dente.
  5. Tilsæt mascarpone og revet parmesan samt trøffelcreme og smag til med salt og peber.
  6. Server straks drysset med lidt revet parmesan samt tynde skiver trøffel.


Tip
Crema bianca al tartufo fås i mange specialforretninger, men kan erstattes af en god trøffelolie.

Se flere opskrifter på risotto her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.