
Porretærte med gedeost
14. januar 2014Porrer og gedeost er den perfekte kombination i denne porretærte. En lækker tærte kan man jo altid spise.
Denne opskrift på porretærte er virkelig nem, for vi har snydt lidt og brugt en færdig tærtedej.
Porretærte med gedeost
4 pers.
Det skal du bruge til porretærte
1 rulle tærtedej
4 porrer
100 g blød gedeost
1 æg
1 dl piske- eller madlavningsfløde
Krydderurter
Prøv også: Klassisk porretærte
Sådan laver du porretærte med gedeost
Tænd ovnen på 180 grader. Rul tærtedejen ud og læg den i en form, 12 x 25 cm eller diam. ca. 22 cm. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den i ca. 12 min.
Rens og skær porrerne i stykker, der passer til din form. Damp porrerne møre i letsaltet kogende vand i ca. 5 min. Dup dem tørre og fordel dem i den forbagte tærte.
Rør gedeost, æg og fløde sammen, krydr med salt og peber og hæld det over porrerne. Bag din porretærte færdig i ca. 20 min. og server pyntet med friske krydderurter.
Server tærten som en let hovedret eller en lækker forret.
Er du helt pjattet med tærte, så prøv også denne herlige opskrift på nemme kyllingetærter
Få inspiration til flere forretter her: