
Porresuppe med røget laks

Foto: Anders Schønnemann
1 bagekartoffel i grove terninger, ca. 300 g
 2 porrer i skiver
 2 fed hvidløg
 lidt olivenolie
 1 dl hvidvin
 1 liter grøntsagsbouillon, gerne Herbamare-
 salt og peber
 ENDVIDERE:
 100 g røget laks
 hakket purløg
 groft brød
 Sautér kartofler, porrer og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Lad det varme stille og roligt op i ca. 5-7 minutter, uden at det tager farve. Kom hvidvinen i gryden, og bring det i kog. Hæld bouillonen på, og lad suppen simre under låg i 30-35 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber. Anret suppen med skiver af røget laks. Top med hakket purløg, og servér straks med groft brød til.
 Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
Prøv også: Porresuppe med ærter og chiliolie
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Læs mere om:

