Pokébowl med røget laks
Mad

Pokébowl med røget laks

7. februar 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Der er både ris, fisk og grøntsager i den sunde salatskål, så hvis du kommer til at tænke på sushi, er det ikke helt forkert. Her får du opskriften på pokébowl med røget laks
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

 • 3 dl brune ris
 • 1 agurk
 • 1 spsk. olivenolie
 • ½ citron
 • salt og friskkværnet peber
 • 200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
 • 2 modne avocadoer
 • 150 g blandet grøn salat
 • 300 g røget laks

Pokébowl med røget laks

 1. Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af.
 2. Skyl agurken, og skær den i lange, tynde bånd med en tyndskræller eller kartoffelskræller. Vend agurkebåndene med olie, lidt citronsaft, salt og peber.
 3. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op.
 4. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og tør salaten.
 5. Fyld skåle med ris og salat, og anret laks, agurkebånd, edamamebønner og avocado ovenpå. Servér evt. med citronskiver.

TIP: Vil du gøre salaten endnu mere sushiagtig, kan du hælde lidt sojasauce rørt op med wasabi over den inden servering.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Hvor stammer pokébowlen fra?

Pokébowlen stammer oprindeligt fra Hawaii. Denne ret er en del af den traditionelle hawaiianske køkken og har udviklet sig over tid. Oprindeligt var poké en simpel skål bestående af friskfangede fisk, skåret i tern og krydret med hvad der var tilgængeligt – som havsalt, tang og ristede knuste nødder.

I de senere år har pokébowlen fået international popularitet, især Nordamerika og Europa, hvor den ofte tilpasses lokale smage og ingredienser. Moderne versioner af pokébowlen kan indeholde en bred vifte af ingredienser som ris, forskellige typer fisk, grøntsager, og forskellige slags dressinger.

Design din egen pokébowl

At lave din egen pokébowl er både sjovt og kreativt, da du kan tilpasse den efter dine egne smagspræferencer. Du skal starte med at vælge din bund, som kan bestå af f.eks. quinoa, brune ris eller bulgur. Herefter vælg din protein, her anbefaler vi tofu, kylling eller rejer. Tilsæt dine ynglings grøntsager og top med en passende dressing.

Læs også