sushi
Aftensmad

Poké-sushi-skål

af Emma Martiny 29. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Hawaii møder Japan! Poké er den hawaiianske udgave af sushi og serveres typisk som forretssalat. Her har jeg kombineret poké-laks med klassiske sushi-elementer, så du kan nyde smagen af sushi uden at skulle stå i køkkenet i timevis. Her får du opskriften på poké-sushi-skål
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 dl sushiris
  • 3 spsk. æblecidereddike eller risvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • 2 ræddiker (eller 1 bundt radiser)
  • 2 avocadoer
  • ½ agurk
  • 200 g frosne afskallede edamamebønner 
  • 1 glas syltet ingefær (sushi-ingefær, f.eks. fra Blue Dragon)

POKÉ

  • 500 g sushi-egnet laks (spørg din fiskehandler) 
  • 1 plade noritang
  • 3 spsk. sesamfrø (gerne sorte)
  • 1 dl sojasauce
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 spsk. honning
  • 2 fed hvidløg

Marineringstid: 1-2 timer

1. POKÉ: Skær laksen i mundrette tern, og læg dem i en skål. Klip noritangen i små strimler ned i skålen. Rist sesamfrøene på en tør pande, og rør dem sammen med sojasauce, limesaft, honning og pressede hvidløg. Vend laks og tang i marinaden, og sæt det i køleskabet i 1-2 timer.

 

2. Kog risene efter anvisningen på pakken. Kog eddike og honning sammen i en lille gryde, og rør det i de kogte ris. Afkøl.

 

3. Skræl ræddiker, og skær dem i skiver (eller rens radiser, og skær dem i skiver). Flæk avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skyl agurken, og skær den i skiver. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op. Anret ris, marineret laks, edamamebønner, syltet ingefær og grøntsager i 4 skåle, og servér straks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hummusskåle med auberginebåde og sprøde kikærter – få opskriften her

Tirsdag: Fladbrøds-kartoffel-pizza med ricotta og serrano – få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med mexi-kylling, bønnemos og majssalat – få opskriften her

Fredag: Farverig nudel-wok med thai-marineret oksebøf – få opskriften her