

Poké-sushi-skål
DET SKAL DU BRUGE
- 4 dl sushiris
- 3 spsk. æblecidereddike eller risvinseddike
- 1 spsk. honning
- 2 ræddiker (eller 1 bundt radiser)
- 2 avocadoer
- ½ agurk
- 200 g frosne afskallede edamamebønner
- 1 glas syltet ingefær (sushi-ingefær, f.eks. fra Blue Dragon)
POKÉ
- 500 g sushi-egnet laks (spørg din fiskehandler)
- 1 plade noritang
- 3 spsk. sesamfrø (gerne sorte)
- 1 dl sojasauce
- saft af 1 limefrugt
- 1 spsk. honning
- 2 fed hvidløg
Marineringstid: 1-2 timer
1. POKÉ: Skær laksen i mundrette tern, og læg dem i en skål. Klip noritangen i små strimler ned i skålen. Rist sesamfrøene på en tør pande, og rør dem sammen med sojasauce, limesaft, honning og pressede hvidløg. Vend laks og tang i marinaden, og sæt det i køleskabet i 1-2 timer.
2. Kog risene efter anvisningen på pakken. Kog eddike og honning sammen i en lille gryde, og rør det i de kogte ris. Afkøl.
3. Skræl ræddiker, og skær dem i skiver (eller rens radiser, og skær dem i skiver). Flæk avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skyl agurken, og skær den i skiver. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op. Anret ris, marineret laks, edamamebønner, syltet ingefær og grøntsager i 4 skåle, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Hummusskåle med auberginebåde og sprøde kikærter – få opskriften her
Tirsdag: Fladbrøds-kartoffel-pizza med ricotta og serrano – få opskriften her
Torsdag: Quesadillas med mexi-kylling, bønnemos og majssalat – få opskriften her
Fredag: Farverig nudel-wok med thai-marineret oksebøf – få opskriften her