Perfekt stegt laks med frisk pasta og porrer i citronfløde
10. december 2021
Af: af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Stegt laks er populært på middagsbordet året rundt, og med en cremet porresauce til er der dømt ren madlykke.
4 personer
Tid i alt 30 min
Stegt laks
4 ferske laksefileter
½ usprøjtet citron
Salt og peber
1½ spsk. olivenolie til stegning
PORRER I CITRONFLØDESAUCE:
3 porrer
15 g smør
½ usprøjtet citron
1½ dl piskefløde
Salt og peber
Tilbehør:
400 g frisk pasta
Servering:
1 håndfuld kruspersille
Opskrift - sådan laver du stegt laks med frisk pasta og porrer i citronfløde
Stegt laks: Dryp citronsaft på laksestykkerne, og krydr med salt og peber. Steg laksestykkerne i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Porrer i citronflødesauce: Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en dyb pande, og steg porrerne ved middel varme i ca. 5 minutter, til de falder let sammen. Riv citronskallen, og pres saften. Hæld fløde, citronsaft og citronskal på panden til porrerne, og lad det koge i 2-3 minutter, til fløden tykner. Smag til med salt og peber.
Tilbehør: Kog pasta efter pakkens anvisning.
Servering: Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med porrer i citronflødesauce og stegt laks. Drys med hakket persille, og kværn peber over retten.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.