Pasta med kammuslinger og asparges
Mad

Pasta med kammuslinger og asparges

21. februar 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er pasta med kammuslinger og asparges. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g grønne asparges
  • ½ dl vand
  • saft af 1 citron
  • 1 spsk. smør
  • salt
  • 250 g frisk pasta
  • salt
  • 1 dl revet parmesan
  • peber
  • 6-8 store kammuslinger
  • lidt olie til stegning
  • salt
  • masser af skøn salat
  • olie og eddike

Opskrift - Sådan laver du pasta med kammuslinger og asparges:

1. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Snit aspargesene i skrå skiver. Kom vand, citronsaft, smør og lidt salt i en sauterepande, og lad det koge op. Kom aspargesene i, og damp dem i ½ minut.

2. Kog pastaen al dente. Dræn vandet fra den, og vend den med asparges og lage. Vend masser af revet parmesan i, og smag til med peber.

3. Fjern den lille muskel på kammuslingerne, og kassér den. Steg muslingerne ganske kort ved høj varme i lidt olie på en varm pande, de skal bare brunes. Krydr med salt.

4.Anret pastaen toppet med kammuslinger, evt. mere parmesan og gerne mere peber.

5. Servér straks med masser af skøn salat til.

TIP: Du kan sagtens bruge retten som forret til gæster. Her er nok til 4 personer. Gerne med ekstra kammuslinger.

Læs også