Verdens bedste flæskestegssandwich
Mad

Meyers flæskestegssandwich - ægte ribbenssandwich

16. december 2015
Claus Meyer og redaktionen
Foto: Anders Schønnemann, fra Meyers kogebøger
Er du klar til den bedste flæskestegssandwich? Meyers flæskestegssandwich er legendarisk. Få opskriften her, og lav flæskestegssandwich, når du har allermest brug for selvforkælelse – med ekstra sprød svær!
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

 • 2 spsk. græsk youghurt 2 %
 • 2 spsk. god mayonaise
 • 1 spsk. grov sennep
 • 1 tsk. æblecidereddike
 • 1 tsk. akaciehonning
 • havsalt og friskkværnet peber
 • 2 danske æbler
 • syltede cornichoner
 • 1 lille portion rødkål
 • 800 g. flæskesteg med svær
 • 4 gode sandwichboller

Sådan laver du Meyers flæskestegssandwich

 1. Rør yoghurt, mayonaise og sennep sammen til en dressing, og smag til med eddike, honning, salt og peber.
 2. Skær æblerne i kvarte, befri dem for kernehus, og skær æblerne i tynde skiver.
 3. Skær også cornichonerne i skiver.
 4. Lun rødkålen op i en lille gryde, og lun evt. også flæskestegen i ovnen ved 170 grader i 10-15 min. (gør det, før du skærer den i skiver, så bliver den ikke tør).
 5. Flæk sandwichbollerne, og varm dem evt. op i ovnen.
 6. Smør derefter sennepsdressingen på både top og bund.
 7. Skær flæskestegen i 8 skiver, og læg 2 i hver bolle, drys med lidt salt, og kom derpå tynde skiver af frisk æble, lun rødkål og cornichoner i - jeg plejer at dryppe rødkålen lidt af i en sigte, lige inden jeg stopper den i bollerne, så rødkålssaften ikke gør dem våde og bløde.
 8. Luk bollerne sammen, og server dem straks. Hvis de kommer til at stå lidt, kan du risikere at saften fra rødkålen alligevel arbejder sig ned i brødet, så lad være med at gemme - bid til bollen i stedet!

Sprød ribbenssandwich fra Meyers

En sprød flæskestegssandwich med masser af knas og surt og sødt smager så englene synger! En tyk og saftig skive flæskesteg med sprød svær, friske og søde æbler, rødkål og syltede agurker – what’s not to like?

Man kan få lyst til en flæskestegssandwich hele året, men den er ekstra god i juledagene, hvor man kan lave den med rester fra julemaden – eller som tømmermændsmad 1. januar. Velbekomme!

Her giver vi dig Claus Meyers version af en flæskestegssandwich med lækker dressing, friske æbler, rødkål syltede cornichoner – og selvfølgelig med masser af flæskesteg med svær!

Er flæskestegen lige i overkanten for dig (eller har du bare spist alt for mange), så har vi opskriften på Meyers eminente jordskokkesuppe, som du kan lave med eller uden chorizo, præcis som det passer dig.

SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på flæskesteg med garanti på sprøde svær. Find den her: Tips til flæskesteg

Meyers flæskestegssandwich med rødkål, svær, cornichoner og æbler

Så har du verdens lækreste flæskestegssandwich! Opskriften på Meyers flæskestegssandwich findes i bogen ”Meyers Julemad”.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Prøv også:

Sprøde svær og perfekt mørt kød er noget af det, der gør en flæskestegssandwich til en absolut favorit. Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flæskestegssandwich - måske den mest populære 'dagen derpå'-ret. Se opskriften her: Flæskestegssandwich.

Læs også