Mad

Lammeculotte med bønnesalat

af Louisa Lorang 30. august 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er lammeculotte med bønnesalat. Få opskriften her

1 lammeculottelidt olie til stegning1 fed hvidløgsalt

PESTO:1 lille fed hvidløg50 g ristede pinjekerner75 g parmesan100 g rucola1 dl olivenoliesalt

ENDVIDERE:400 g hvide bønner, udblødte1 rødløg i tynde både150 g cherrytomater, halverede100 g semidried-tomatersalt

TILBEHØR:evt. grøn salat

Skyl de udblødte bønner, og kom dem i en gryde i koldt vand. Kog dem møre under låg i ca. 45 minutter. Dræn vandet fra, men gem det. Tag halvdelen af bønnerne fra til torsdag, og gem dem i kogevandet i køleskabet.Blend ingredienserne til pestoen i en foodprocessor eller minihakker. Smag til med salt. Gem halvdelen af pestoen til onsdag. Vend bønnerne med pesto, og vend forsigtigt løg og begge slags tomater i. Smag til med salt.Brun culotten grundigt i lidt olie på en varm pande. Gnid den med lidt hvidløg, og krydr med salt. Steg den færdig ved middelvarme på den varme pande. Vend den undervejs. Jeg foretrækker lam rosastegt, ca. 68° i centrumstemperatur.Servér skiver af lammekød med bønnesalat og evt. grøn salat.Opskriften er til 2 personer

TIP: Salaten kan spises lun eller kold. Brug evt. rester til frokost næste dag.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER