Trifli smager skønt, her med svesker. Anret triflien i små glas, så de forskellige bløde og sprøde lag kommer til syne. Både svesker og creme kan tilberedes i god tid, gerne dagen før.
4 personer
Svesketrifli
250 g stenfri svesker
1½ dl vand
saft af 1 appelsin
2 spsk. sukker, evt. lyst rørsukker
VANILJECREME
1 vaniljestang
1½ dl piskefløde
2 dl sød- eller letmælk
4 pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
2 tsk. majsstivelse
PORTVINSMAKRONER
12-20 makroner (afhængigt af størrelsen)
1 dl mørk eller hvid portvin
TIL SERVERING
50 g smuttede mandler
1½-2 dl piskefløde
75 g mørk chokolade
Opskrift - sådan laver du svesketrifli med makroner og portvin
Læg sveskerne i en gryde med vand, appelsinsaft og sukker. Lad det småkoge, til næsten al væden er væk, og sveskerne er bløde. Lad dem køle af i gryden.
Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Varm den tomme vaniljebælg, fløde og mælk op i en gryde til kogepunktet. Pisk vaniljekorn, æggeblommer, sukker og majsstivelse godt sammen i en skål. Fisk vaniljebælgen op af den varme flødeblanding, og hæld den stadig helt varme flødeblanding i æggemassen i en tynd stråle, mens du hele tiden pisker. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op igen under piskning, til cremen bliver tyk – det kan godt tage lidt tid, og cremen må ikke koge. Køl cremen helt af.
Portvinsmakroner: Knus makronerne, og fordel dem i 4 glas. Stænk dem med portvin, og lad dem trække lidt. Fordel sveskerne oven på makronerne. Drys med hakkede mandler. Fordel et lag vaniljecreme øverst. Lad triflien trække i 1-4 timer på køl. Pisk fløden til skum, og fordel det oven på triflierne lige før servering. Drys med høvlet chokolade.