Pift madplanen op med sunde og smagfulde kyllingekrebinetter, serveres med stuvede grøntsager. Få opskriften her
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket kyllingekød
salt
3 forårsløg
1 dl rasp, gerne pankorasp
olie + smør til stegning
STUVEDE GRØNTSAGER
200 g gulerødder
2½ dl kalvebouillon
20 g smør
1 spsk. hvedemel
3 dl letmælk
½ spidskål
200 g grønne bønner
300 g friske grønner
ærter i bælg
salt og friskkværnet peber
RUGBRØDSCHIPS
8 meget tynde skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
salt
TILBEHØR OG SERVERING
700 g kartofler
½ bundt dild
1 bakke ærteskud
Kyllingekrebinetter med stuvede grøntsager
Rør kødet med salt. Rens forårsløg, snit dem fint, og rør dem i kødet. Form kødet til 4 krebinetter, og vend dem i rasp. Steg dem i olie og smør på en pande i 4 minutter på hver side ved høj varme. Skru ned for varmen, og steg krebinetterne færdige ved svag varme.
Stuvede grøntsager: Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kog dem i bouillon i 5 minutter. Smelt smørret, og rør det sammen med mel til en melbolle. Rør melbollen i gulerødderne, og justér tykkelsen med mælk. Lad saucen småkoge, så den tykner. Snit kålen i 1 cm tykke skiver, og kog dem med i saucen i 3 minutter. Nip bønnerne, og skær dem i halve. Bælg ærterne, rør dem i saucen, og lad dem koge i 1 minut. Smag til med salt og peber.
Rugbrødschips: Skær rugbrødsskiverne i kvarter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen ved 200° i 6 minutter.
Tilbehør: Kog kartoflerne i letsaltet vand, og pil dem.
Servering: Servér krebinetterne med kartofler, stuvede grøntsager og rugbrødschips. Pynt med dild og ærteskud.
TIP: Pankorasp er lidt grovere end almindelig rasp og giver en ekstra sprød panering.