Kylling i peberrodssauce
Mad

Kylling i peberrodssauce

17. februar 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er kylling i peberrodssauce. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 2 store kyllingebryster
  • salt
  • ½ blomkål
  • 50 g smør
  • ½ dl mel
  • 1½ dl mælk
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • revet peberrod efter smag
  • hakket dild
  • plukket dild
  • høvlet peberrod

TILBEHØR

  • 100 g blandet salat
  • olivenolie
  • god eddike
  • kogte kartofler

Opskrift - Sådan gør laver du kylling i peberrodssauce:

  1. Kom kyllingekødet i kogende, saltet vand, og lad den simre i 15-20 minutter. Sluk, og lad den trække i 10 minutter. Tjek, at den er gennemtilberedt.
  2. Del imens blomkålen i mundrette buketter. Kom dem i kogende og rigeligt saltet vand, og damp dem i 1 minuts tid. Hæld vandet fra.
  3. Smelt smørret i en kasserolle, og pisk mel i. Pisk mælk i, lidt ad gangen, og kog saucen, til den er tyk og glat. Smag til med salt og citronsaft. Tag saucen af varmen, og smag til med peberrod. Vend plukket kylling og blomkål i. Vend hakket dild i, og servér straks toppet med dild og peberrod og med salat og kartofler til.

Tip: Det her er old-school, når det er bedst! Jeg elsker simpelt hen peberrodssauce. Vær opmærksom på, at du skal tilsætte peberroden til sidst, ellers mister den sin smag.

Læs også