Ristet laks med misodressing
Mad

Ristet laks med misodressing

25. juni 2021
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er ristet laks med misodressing. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 25 min

Misodressing

  • 2 spsk. misopasta
  • 3 spsk. soja
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 3 spsk. ristet sesamfrø
  • 300 g laks uden skind og ben

Nudelsalat

  • 150 g nudler, f.eks. udonnudler
  • 2 spsk. misodressing
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 dl majs
  • ½ bundt forårsløg, snittet
  • 1 rød peberfrugt i strimler

Opskrift - sådan laver du ristet laks med miso dressing

  1. Tænd ovnen på 165°.
  2. Rør misopasta, soja, honning, ingefær og sesamfrø sammen.
  3. Læg laksen på bagepapir, og bag den i den varme ovn i ca. 15 minutter, eller til den er akkurat gennemtilberedt. Top den varme laks med noget af misodressingen lige inden servering. Gem 2 spsk. til dressing til nudlerne.
  4. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Rør 2 spsk. misodressing med saft af 1 lime. Dræn vandet fra nudlerne, og vend dem med dressingen, majs, forårsløg og peberfrugt.
  5. Servér straks nudelsalat og laks med et drys koriander og med limebåde til.

Læs også