Mad

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

af Louisa Lorang 5. juli 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er krebinetter med stuvede ærter og gulerødder. Få opskriften her

1 bundt gulerødder½ kg ærter i bælg2 spsk. smør2 spsk. mel2½ dl mælk1 bundt dild, hakket1-2 spsk. citronsaftsaltENDVIDERE:500 g hakket svinekød½ bundt bredbladet persille, hakketsalt og pebermel1 æg, pisketraspolie til stegningTILBEHØR:citronbåde½ kg kogte nye kartoflerRens gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Bælg ærterne. Smelt smørret i en gryde. Pisk melet i det smeltede smør, og tilsæt mælken, lidt ad gangen, til saucen er tyk og blank. Lad den simre i 15 minutter. Tilsæt grøntsagerne 5 minutter inden servering, og til sidst dild. Tag gryden af varmen, og smag til med citronsaft og salt.Rør imens kødet med persille og salt og peber, og form farsen til 4 små krebinetter. Vend dem i mel, æg og til sidst rasp, og steg dem i olie på en varm pande, til de er gennemstegte og gyldne. Krydr med lidt ekstra salt og peber.Servér straks krebinetterne med stuvede grøntsager, citron og nye kartofler.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER