Mad
20. september 2018

Krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter

Krebinetterne er klassiske, men det lidt anderledes tilbehør giver dem et gevaldigt løft. Her får du opskriften på krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter
Af: Emma Martiny
Krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter

Foto: Winnie Methmann

Krebinetterne er klassiske, men det lidt anderledes tilbehør giver dem et gevaldigt løft. Her får du opskriften på krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter
40 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket kalve- og flæskekød
  • 1 æg
  • 2 dl fuldkornsrasp
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • smør til stegning

OVNBAGTE RODFRUGTER

  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

ÆRTEPESTO

  • 150 g fine ærter fra frost
  • 50 g pinjekerner
  • 25 g parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • ¾ bundt basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt

TIL SERVERING

  • ¼ bundt frisk basilikum
Annonce

Opskrift - sådan laver du krebinetter med ærtepesto og ovnbagte rodfrugter

1. OVNBAGTE RODFRUGTER. Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugter, og skær dem i grove både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend olie og salt. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og sprøde i kanten. 2. ÆRTEPESTO: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Rist pinjekerner let på en tør pande. Riv parmesan fint. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, pinjekerner, parmesan, hvidløg, basilikum, olie, citronsaft og salt sammen i en minihakker eller foodprocessor, til du får en grov pesto. 3. Form kødet til 4 bøffer. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, salt og peber i en anden tallerken. Vend først bøfferne i æg og dernæst i rasp. Steg krebinetterne i smør på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. 4. SERVERING: Drys basilikum over rodfrugterne, og servér dem sammen med krebinetter og ærtepesto.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fisketacos med koriandercreme – Få opskriften her

Onsdag: Congee med kylling – Få opskriften her

Fredag: Græskarrisotto med pancetta og salvie – Få opskriften her

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.