Kikærtesalat og kylling
Foto: Anders Schønnemann
(Frokost/let middag, 4 personer)
2 dl små tørrede kikærter
1 glas Svansø Pepperfruit Walnut Pesto (130 g)
100 g friske blåbær
2 spsk. frisk-nippet persille, basilikum, merian eller oregano
salt og kværnet peber
evt. lidt citronsaft
2 store kyllingebryster
4 skiver parmaskinke
2-3 rødløg i kvarter
lidt olie
1 spsk. honning
frisk timian
sprøde salatblade
Udblød kikærterne i koldt vand i 8 timer. Kog dem i nyt, saltet vand i 1 time. Lad dem dryppe af og køle af. Vend dem med halvdelen af pestoen (den er stærk), blåbær og krydderurter. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Skær et snit på tværs af kødet, og smør et lag pesto på. Luk det sammen, og pak skinken godt omkring. Brun kødet i lidt olie, og steg det ved svag varme, til det er gennemstegt. Tag det af. Svits løgene i ca. 5 minutter. Dryp honning og timian over, og lad det karamellisere. Skær kødet i skiver, og anret med løg og salatblade. Spis kikærtesalaten til.