Hvidvins-braiserede svinekæber
Foto: Anders Schønnemann
6-8 svinekæber
olie til stegning
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg i både
1 dl hvidvin
6 dl hønsefond
4 tomater uden kerner
og i terninger
1 spsk. smør
2 spsk. hakket rosmarin
salt og peber
ENDVIDERE:
5 dl vand
1½ dl instant polenta
1 dl revet parmesan
salt
1 spsk. smør
hakket rosmarin
Puds den tynde hinde af kæberne (eller få slagteren til at gøre det for dig). Brun dem grundigt i olie, og kom hvidløg og løg ved. Hæld hvidvin og fond på, og lad kæberne simre under låg i 1 time og 15 minutter. Kom tomater, smør og rosmarin i, og lad det koge op i 5 minutter uden låg. Smag til med salt og peber.
Kog 5 dl vand op i en gryde. Pisk polentaen i, til den tykner (1-3 minutter). Tilsæt parmesan, smør og salt, og servér straks polenta med kæber og et drys rosmarin.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER