Mad

Husmor-sushi

af Louisa Lorang 26. juli 2012
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi
Ugens fredagsopskrift er husmor-sushi. Få opskriften her

Når du bruger rå fisk, skal fisken have været frosset ved ÷ 18° i mindst 24 timer før brug. Har du ikke fået frosset fisk, eller er du bare ikke til rå fisk, kan du lave retten med røget laks i stedet.3 dl grove rissalt½ dl æbleeddike2 spsk. sukkerENDVIDERE:200-300 g virkelig god laks2 avokado i skiver½ bundt forårsløg1 bundt radiser i tynde skiver1 håndfuld plukket korianderTILBEHØR:2 spsk. mayonnaise2-3 tsk. wasabi1 spsk. limesaftgari (sushi-ingefær)sojaKog risene efter anvisningen på pakken. Krydr med salt, EFTER at de er kogt, det forkorter kogetiden.Kog imens eddike og sukker op i en kasserolle (eller i mikroovn), til sukkeret er smeltet. Vend lagen i de varme ris, og lad dem køle en smule af. Anret de lune ris i to skåle. Top med tynde skiver af laks, avokado, forårsløg, radiser og koriander. Rør mayonnaisen med wasabi og limesaft, og servér straks husmor-sushi med wasabi-mayo, gari og soja. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER