Tunsandwich på ristet rugbrød
Hovedretter

Tunsandwich på ristet rugbrød

Denne tunsandwich er beviset på, at rugbrød til aftensmad bestemt ikke behøver at være kedeligt. Her får du opskriften på tunsandwich på ristet rugbrød

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 dåser tun i olie
200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
1 lille rødløg
4 spsk. god mayonnaise
4 spsk. græsk yoghurt 10 %
salt og peber
½ citron

SYLTET RØDLØG

1 rødløg
1 dl æblecidereddike

TIL SERVERING

8 skiver rugbrød
2 modne avocadoer
125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du tunsandwich på ristet rugbrød 

 
1. SYLTET RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i meget tynde både. Varm æblecidereddike i en kasserolle, så det netop når kogepunktet. Læg rødløgsbåde i et skoldet syltetøjsglas, hæld eddike over, og lad det køle af indtil servering.
 
2. Dræn tunen, og hæld tunen i en skål. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op, og hæld vandet fra. Pil løget, og hak det fint. Rør tun, edamamebønner, rødløg, mayonnaise, græsk yoghurt, salt, peber og citronsaft sammen til en jævn og grov konsistens.
 
3. SERVERING: Rist rugbrødet. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og løft avocadokødet ud med en ske. Skær avocadokødet i skiver. Anret grøn salat, tunsalat og avocado på rugbrødet. Pynt med syltet rødløg, krydr med salt og peber, og servér.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kulmule med nye kartofler og syltede jordbær - Få opskriften her

Tirsdag: Grøn polentapizza med ærter og burrata - Få opskriften her

Onsdag: Mexicanske kyllingelår med grønne ris og vandmelonsalsa - Få opskriften her

Fredag: Pasta med mørbrad i tomat-fløde-sauce - Få opskriften her

 
Læs mere om: