torskefilet
Hovedretter

Torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme

Fisk kan sagtens blive sprødt uden fedtholdig panering. Det skal bare en tur i ovnen i stedet for på panden! Her får du opskriften på torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme

Torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL TORSKEFILET
4 stykker torskefilet a 150 g
salt og friskkværnet peber
100 g sorte oliven uden sten
4 spsk. rasp, gerne pankorasp
 
STEGTE RODFRUGTER
2 rødbeder
8 jordskokker
4 gulerødder
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 spsk. tørret oregano
 
AGURKECREME
200 ml græsk yoghurt
salt og friskkværnet peber
½ agurk
1 fed hvidløg
 
PYNT
brøndkarse
 
PRØV OGSÅ: Mandelpaneret torskefilet med lun kålsalat
 

Opskrift - sådan laver du torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme 

 
1. Stegte rodfrugter: Tænd ovnen på 160° varmluft. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og oregano. Bag dem i 30 minutter i ovnen.
 
2. Torskefilet: Læg torskefileterne på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag dem i 10-12 minutter i ovnen sammen med rodfrugterne. Hak oliven, og drys dem på fisken, så de steger med de sidste 6 minutter. Drys med rasp, og lad det stege med de sidste 2 minutter.
 
3. Agurkecreme: Rør yoghurt sammen med salt og peber. Skyl og riv agurken. Pil og riv hvidløg. Vend agurk og hvidløg i yoghurten. Anret agurkecremen på tallerkener, og læg et stykke fisk ovenpå. Servér med rodfrugter, og pynt med brøndkarse
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg - Få opskriften her

Tirsdag: Spanske kødboller i krydret tomatsauce med oliven og peberfrugter - Få opskriften her

Onsdag: Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave - Få opskriften her

Fredag: Peberbøf med grillet grønt og paprikadressing - Få opskriften her