

Spanske kødboller i krydret tomatsauce med oliven og peberfrugter
SPANSKE KØDBOLLER
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1 æg
- 1 dl vand
- 1 løg
- 100 g hvedemel
- 1 spsk. paprika
- salt og friskkværnet peber
TOMATSAUCE
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- olie til stegning
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- ½ squash
- 1 glas sorte oliven uden sten
- 1 glas god tomatsauce
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. paprika
- salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
- 4 dl perlespelt
- 1 spsk. paprika
PYNT
- lidt frisk rosmarin
1. Kødboller: Rør kød, æg og vand sammen. Pil og riv løget, og rør det i farsen sammen med mel og krydderier. Form farsen til små kødboller, og kog dem i en gryde med vand i ca. 12 minutter. Lad dem stå i vandet, til saucen er færdig.
2. Tilbehør: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Drys med paprika.
3. Tomatsauce: Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde. Skyl og rens peberfrugter og squash, og skær dem i stave eller grove tern. Steg dem sammen med løgene i gryden. Dræn vandet fra oliven, hak dem fint, og hæld dem i gryden sammen med tomatsauce. Varm saucen godt igennem, og smag til med krydderier, salt og peber. Varm kødbollerne i saucen, og servér dem sammen med perlespelt. Pynt med rosmarin.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg - Få opskriften her
Onsdag: Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave - Få opskriften her
Torsdag: Torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme - Få opskriften her
Fredag: Peberbøf med grillet grønt og paprikadressing - Få opskriften her