kyllingebryst
Aftensmad

Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave

af Camilla Zarah Lawes 16. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Søde kartofler har en mild smag, så sørg for at krydre dem godt. Her får du opskriften på kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave
4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

SØDE KARTOFLER

  • 600 g søde kartofler
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 1 spsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. spidskommen
  • salt

GRØNTSAGSSTAVE

  • ½ agurk
  • 6 stilke bladselleri
  • 4 gulerødder

YOGHURTDRESSING

  • 200 ml græsk yoghurt
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • salt
  • saft af ½ citron
  • 1 tsk. tørrede chiliflager

1. Søde kartofler: Tænd ovnen på 180°. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med chiliflager, spidskommen og salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter.

 

2. Kyllingebryst: Brun kyllingefileterne på begge sider i olie på en (grill)pande. Krydr med timian, salt og peber. Lad dem stege færdig i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 10 minutter.

 

3. Grøntsagsstave: Skyl agurk og bladselleri. Skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i stave.

 

4. Yoghurtdressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og servér den som tilbehør til retten

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg - Få opskriften her

Tirsdag: Spanske kødboller i krydret tomatsauce med oliven og peberfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme - Få opskriften her

Fredag: Peberbøf med grillet grønt og paprikadressing - Få opskriften her