kyllingebryst
Aftensmad

Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2016
Foto: Columbus Leth
Søde kartofler har en mild smag, så sørg for at krydre dem godt. Her får du opskriften på kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave

Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLINGEBRYST MED SØDE KARTOFLER OG GRØNTSAGSSTAVE   4 kyllingebrystfileter 1 spsk. solsikkeolie til stegning frisk timian salt og friskkværnet peber   SØDE KARTOFLER 600 g søde kartofler 1 spsk. solsikkeolie 1 spsk. tørrede chiliflager 1 spsk. spidskommen salt   GRØNTSAGSSTAVE ½ agurk 6 stilke bladselleri 4 gulerødder   YOGHURTDRESSING 200 ml græsk yoghurt 1 tsk. knust spidskommen salt saft af ½ citron 1 tsk. tørrede chiliflager   PRØV OGSÅ: Kyllingebryst spinatsalat med syltet ingefær  

Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave

  1. Søde kartofler: Tænd ovnen på 180°. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med chiliflager, spidskommen og salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter.   2. Kyllingebryst: Brun kyllingefileterne på begge sider i olie på en (grill)pande. Krydr med timian, salt og peber. Lad dem stege færdig i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 10 minutter.   3. Grøntsagsstave: Skyl agurk og bladselleri. Skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i stave.   4. Yoghurtdressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og servér den som tilbehør til retten  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg - Få opskriften her

Tirsdag: Spanske kødboller i krydret tomatsauce med oliven og peberfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme - Få opskriften her

Fredag: Peberbøf med grillet grønt og paprikadressing - Få opskriften her