Hovedretter

Torsk med urtecrust og lun gulerodssalat

Giv torskefileterne en sprød top, som vil omvende selv de mest fiskeforskrækkede. Her får du opskriften på torsk med urtecrust og lun gulerodssalat

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 torskefileter
1 bundt frisk koriander eller mynte
50 g solsikkekerner
50 g parmesan
1 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

LUN GULERODSSALAT

500 g gulerødder
1 spsk. olivenolie til stegning
5 blade frisk grønkål (evt. lilla)
1 dåse butterbeans
salt og friskkværnet peber
½ usprøjtet citron

TIL SERVERING

4 skiver rugbrød

Opskrift - sådan laver du torsk med urtecrust og lun gulerodssalat 

 
1. Tænd ovnen på 220°. Blend krydderurter, solsikkekerner, friskrevet parmesan, citronskal, olivenolie, salt og peber i en minihakker eller foodprocessor, til massen er grov og klistret. Dup torskefileterne tørre med køkkenrulle, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel urtecrust-massen over fisken, og tryk den godt fast. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, til fisken er gennemstegt, og urtecrusten let gylden.
 
2. Lun gulerodssalat: Skyl gulerødderne, og skær dem i tynde, skrå skiver. Steg dem i olivenolie på en pande, til de begynder at tage farve. Riv grønkålsbladene af stilken. Skyl og tør dem, og lad dem stege med på panden. Dræn butterbeans, og skyl dem i en sigte. Hæld bønnerne på panden. Krydr med salt og peber. Vend rundt, og lad det hele stege, til grønkålsbladene falder let sammen. Dryp citronsaft over, og drys med citronskal og flager af parmesan. Servér med torsk og ristet rugbrød.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Quinoa-lasagne med masser af grøntsager - Få opskriften her

Torsdag: Polenta med kyllingelår og bagte peberfrugter - Få opskriften her

Fredag: Flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon - Få opskriften her

 
Læs mere om: