Tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto
Hovedretter

Tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto

Så simpelt og så godt! Det er både nemt og utrolig lækkert at lave tomatsuppe fra bunden. Her får du opskriften på tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg cherrytomater
1 håndfuld frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 løg
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
2 spsk. balsamicoeddike
3 dl grøntsagsbouillon
70 g koncentreret tomatpuré

OSTEBRØDSSTAVE MED PESTO

4 skiver godt brød
4 spsk. grøn pesto
125 g bøffelmozzarella

TIL SERVERING

cremefraiche 18 %
friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto

 
1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl og halvér tomaterne, og hak basilikum groft. Pil og pres hvidløg. Pil løget, og hak det fint. Fordel det hele i en bradepande, og vend det med olie, salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen i 20 minutter. Tag den ud, hæld balsamico over, og vend rundt, inden den sættes i ovnen i yderligere 10 minutter.
 
2. OSTEBRØDSSTAVE MED PESTO: Smør brødskiverne med pesto. Skær dem i stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Afdryp og riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel dem over stavene. Bag dem på en anden rist end tomatblandingen i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
 
3. Hæld bradepandens indhold i en blender sammen med kogende grøntsagsbouillon og tomatpuré. Blend til en cremet konsistens, og smag suppen til.
 

4. SERVERING: Anret suppen i tallerkener, top med cremefraiche, krydr med peber, og servér ostebrødsstave til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Lun linsesalat med baconviklet avocado og figner – Få opskriften her

Onsdag: Grillet kylling og pastasalat med bagte tomater – Få opskriften her

Torsdag: Friske forårsruller med krebsehaler – Få opskriften her

Fredag: Lammekebabspyd og gulerodssalat med tahindressing – Få opskriften her

 

Læs mere om: