Så simpelt og så godt! Det er både nemt og utrolig lækkert at lave tomatsuppe fra bunden. Her får du opskriften på tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Så simpelt og så godt! Det er både nemt og utrolig lækkert at lave tomatsuppe fra bunden. Her får du opskriften på tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto
30 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
1 kg cherrytomater
1 håndfuld frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 løg
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
2 spsk. balsamicoeddike
3 dl grøntsagsbouillon
70 g koncentreret tomatpuré
OSTEBRØDSSTAVE MED PESTO
4 skiver godt brød
4 spsk. grøn pesto
125 g bøffelmozzarella
TIL SERVERING
cremefraiche 18 %
friskkværnet peber
Annonce
Opskrift - sådan laver du tomatsuppe og ostebrødsstave med pesto
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl og halvér tomaterne, og hak basilikum groft. Pil og pres hvidløg. Pil løget, og hak det fint. Fordel det hele i en bradepande, og vend det med olie, salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen i 20 minutter. Tag den ud, hæld balsamico over, og vend rundt, inden den sættes i ovnen i yderligere 10 minutter.
OSTEBRØDSSTAVE MED PESTO: Smør brødskiverne med pesto. Skær dem i stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Afdryp og riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel dem over stavene. Bag dem på en anden rist end tomatblandingen i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
Hæld bradepandens indhold i en blender sammen med kogende grøntsagsbouillon og tomatpuré. Blend til en cremet konsistens, og smag suppen til.
SERVERING: Anret suppen i tallerkener, top med cremefraiche, krydr med peber, og servér ostebrødsstave til.