Toast af søde kartofler med svampe og æg
Mad

Toast af søde kartofler med svampe og æg

27. december 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Brug sprøde skiver af søde kartofler som bund i en svampetoast, og anret dem festligt med nystegte spejlæg. Her får du opskriften på toast af søde kartofler med svampe og æg
15 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 mellemstore søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt

TOPPING

  • 500 g blandede svampe
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 dl piskefløde
  • 4 æg

TIL SERVERING

  • 50 g pecorino eller anden fast ost
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du toast af søde kartofler med svampe og æg

  1. Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i ½ cm tykke skiver på langs.

  2. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir; pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.

  3. TOPPING: Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, når svampene begynder at blive gyldne.

  4. Dryp hvidvinseddike over, og hæld fløden på panden. Lad det stege, til væsken fordamper, og svampene er cremede.

  5. Fordel svampene oven på de bagte søde kartoffelskiver. Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på svampene.

  6. SERVERING: Drys anretningerne med fintrevet pecorino og plukket persille, og servér straks.

TIP: Du kan sagtens bruge almindelige bagekartofler i stedet for de søde.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også