Toast af søde kartofler med svampe og æg
Hovedretter

Toast af søde kartofler med svampe og æg

Brug sprøde skiver af søde kartofler som bund i en svampetoast, og anret dem festligt med nystegte spejlæg. Her får du opskriften på toast af søde kartofler med svampe og æg

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 mellemstore søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt

TOPPING

500 g blandede svampe
smør til stegning
salt og friskkværnet peber
2 fed hvidløg
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl piskefløde
4 æg

TIL SERVERING

50 g pecorino eller anden fast ost
1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du toast af søde kartofler med svampe og æg 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i ½ cm tykke skiver på langs. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir; pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
2. TOPPING: Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, når svampene begynder at blive gyldne. Dryp hvidvinseddike over, og hæld fløden på panden. Lad det stege, til væsken fordamper, og svampene er cremede. Fordel svampene oven på de bagte søde kartoffelskiver. Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på svampene.
 
3. SERVERING: Drys anretningerne med fintrevet pecorino og plukket persille, og servér straks.
 
TIP: Du kan sagtens bruge almindelige bagekartofler i stedet for  de søde.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner – Få opskriften her

Onsdag: Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk – Få opskriften her

Torsdag: Spinatwraps med hummus, linser og feta – Få opskriften her

Fredag: Mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef – Få opskriften her