Tagliata med ovnbagte kartofler
Mad

Tagliata med ovnbagte kartofler

25. april 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Denne oksekødssalat er en toscansk klassiker og fungerer som god og nem gæstemad. Her får du opskriften på tagliata med ovnbagte kartofler
35 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g oksemørbrad
  • salt og peber
  • 35 g pinjekerner
  • 4 spsk. olivenolie til stegning
  • 500 g cherrytomater
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 3 ansjoser
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 125 g rucola
  • 50 g parmesan
  • 1 håndfuld bredbladet persille

OVNBAGTE KARTOFLER

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt

TIL SERVERING

  • 175 g aioli

Opskrift - sådan laver du tagliata med ovnbagte kartofler

1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartofler, og skær dem i både. Vend dem i olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde. 2. Rist pinjekerner på en tør pande, og stil dem til side. Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i halvdelen af olivenolie på en pande. Læg mørbraden i et ovnfast fad (tag panden af varmen, og sæt den til side til senere), og steg den i ovnen i 20 minutter, til den er færdig. Lad herefter mørbraden hvile i 10 minutter. Skyl og halvér cherrytomater. Pluk rosmarinstilkene. Pres hvidløg. Mos ansjosfileterne på den lune pande, og tilsæt resten af olien. Tilsæt også rosmarin og hvidløg, og lad det stege et par minutter, inden tomaterne hældes på panden. Lad tomaterne stege i 10 minutter, til de begynder at falde sammen. Smag til med balsamico, peber og evt. lidt salt. Skyl rucola, og fordel den på et fad. Fordel de stegte tomater over. Skær mørbraden i tynde skiver, og anret dem ovenpå. Drys med pinjekerner, parmesanflager og bredbladet persille. Servér tagliata med ovnbagte kartofler og aioli til. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også