Tærte med serrano, gedeost og figner
Hovedretter

Tærte med serrano, gedeost og figner

Mums! Fyld de lækreste ingredienser i en glutenfri fuldkornstærtebund med havregryn. Her får du opskriften på tærte med serrano, gedeost og figner

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 35 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

5 æg
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
100 g frisk gedeost i rulle
4 figner
100 g serranoskinke

KARAMELLISEREDE RØDLØG

4 rødløg
2 spsk. smør til stegning
3 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. ahornsirup
salt

TÆRTEBUND

250 g havregryn
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 æg, str. M/L
1 æggehvide
½ dl olivenolie
½ dl vand
1 tærteform, 24 cm i diameter

TIL SERVERING

1 bakke blandet salat, 125 g

Opskrift - sådan laver du tærte med serrano, gedeost og figner 

 

1. TÆRTEBUND: Tænd ovnen på 180°. Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æggehvide og olie, og blend igen, så du får en smuldret dej. Tilsæt derefter 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir; fjern det øverste ark, og flyt dejen over i tærteformen.
 
2. KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil rødløg, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve. Tilsæt balsamico og sirup under omrøring. Krydr med salt. Tag panden af varmen, når al væde er væk.
 
3. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål, og fordel massen over tærtebunden. Top med karamelliserede rødløg, skiver af gedeost, skiver af figner og serranoskinke. Bag tærten i ovnen i ca. 35 minutter.
 
4. SERVERING: Skyl salaten, og servér den til tærten.