tærte
Hovedretter

Tærte med røget hellefisk

Savner du et alternativ til den sædvanlige laks, så prøv med røget hellefisk, det giver en dejlig smag i en nem forårstærte. Her får du opskriften på en skøn tærte med røget hellefisk

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 35 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

100 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
100 g koldt smør
ca. 4 spsk. isvand
1 tærteform, 24 cm i diameter

ÆRTEFYLD

125 g røget hellefisk
5 æg
1 dl cremefraiche 18 %
salt og friskkværnet peber
200 g frisk spinat
smør til stegning
250 g friske ærter i bælg

TIL SERVERING

1 håndfuld frisk dild
50 g feldsalat
1 usprøjtet citron

Opskrift - sådan laver du tærte med røget hellefisk

1. Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet med fingrene, til dejen ligner rasp. Tilsæt isvand, og rør sammen med en gaffel – tilsæt 1 ekstra spsk. vand, hvis dejen ikke er smidig nok. Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
 
2. Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte tærteform. Tryk kanterne på plads, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag den i ovnen i 10 minutter.
 
3. ÆRTEFYLD: Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Skyl og tør spinaten, og steg den på en pande i en smule smør, til den falder sammen. Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund, og fordel spinaten herpå. Drys med friskbælgede ærter og hellefisk skåret i mindre stykker. Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til æggemassen er fast og let gylden.
 

4. SERVERING: Pynt tærten med dild, og servér med skyllet feldsalat og citron skåret i skiver.

 

TIP: Fuldkornsmel giver en sprødere tærtebund, der ikke glider ned fra kanten under forbagningen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kalkun og spidskål i rød karry – Få opskriften her

Onsdag: Vegetarlasagne med quinoa – Få opskriften her

Torsdag: Toast med serrano, parmesan og asparges – Få opskriften her

Fredag: Krydder-frikadeller og bulgursalat – Få opskriften her