Hovedretter

Tacosuppe med sprøde kikærter

En dampende varm suppe med krydderier og kikærteknas er hurtig comfortfood efter en lang dag. Her får du opskriften på tacosuppe med sprøde kikærter

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. røget paprika
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. tørret koriander
salt og friskkværnet peber
3 stilke bladselleri
1 squash
1 dåse hakkede tomater
2½ dl grøntsagsbouillon
1 dåse sorte bønner
saft af 1 limefrugt

SPRØDE KIKÆRTER

1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
100 g cheddar

TIL SERVERING

cremefraiche 18 %
frisk koriander
1 limefrugt

Opskrift - sådan laver du tacosuppe med sprøde kikærter 

1. SPRØDE KIKÆRTER: Tænd ovnen på 180°. Afdryp kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke. Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde. Riv cheddar, og fordel den over kikærterne. Bag dem i ovnen i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.

2. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Svits det i olie i en gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad det stege i et par minutter. Skyl og skær bladselleri og squash i tern, og tilsæt dem. Lad det stege i 5 minutter. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Sæt låg på, og lad suppen simre i 10 minutter. Afdryp de sorte bønner, og tilsæt dem. Smag til med limesaft, salt og peber.
 
3. SERVERING: Top suppen med sprøde kikærter, cremefraiche, frisk koriander og limefrugt skåret i både.