tacosuppe
Hovedretter

Tacosuppe med sprøde kikærter

En dampende varm suppe med krydderier og kikærteknas er hurtig comfortfood efter en lang dag. Her får du opskriften på tacosuppe med sprøde kikærter

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. røget paprika
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. tørret koriander
salt og friskkværnet peber
3 stilke bladselleri
1 squash
1 dåse hakkede tomater
2½ dl grøntsagsbouillon
1 dåse sorte bønner
saft af 1 limefrugt

SPRØDE KIKÆRTER

1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
100 g cheddar

TIL SERVERING

cremefraiche 18 %
frisk koriander
1 limefrugt

Opskrift - sådan laver du tacosuppe med sprøde kikærter 

1. SPRØDE KIKÆRTER: Tænd ovnen på 180°. Afdryp kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke. Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde. Riv cheddar, og fordel den over kikærterne. Bag dem i ovnen i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.

2. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Svits det i olie i en gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad det stege i et par minutter. Skyl og skær bladselleri og squash i tern, og tilsæt dem. Lad det stege i 5 minutter. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Sæt låg på, og lad suppen simre i 10 minutter. Afdryp de sorte bønner, og tilsæt dem. Smag til med limesaft, salt og peber.
 
3. SERVERING: Top suppen med sprøde kikærter, cremefraiche, frisk koriander og limefrugt skåret i både.