Sushi med rejer og asparges
Hovedretter

Sushi med rejer og asparges

Hjemmelavet sushi kræver lidt ekstra forberedelsestid, men det er sjov og lækker aftensmad. Her får du opskriften på sushi med rejer og asparges

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 dl sushiris
6 dl vand
3 spsk. risvinseddike (eller hvidvinseddike)
150 g rejer fra frost
2 modne avocadoer
1 bundt radiser
1 bundt grønne asparges
6 ark tørret noritang
1 sushirullemåtte

CHILIMAYO

1 fed hvidløg
1 dl god mayonnaise
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. tørrede chiliflager
salt

TIL SERVERING

sojasauce
syltet ingefær

Opskrift - sådan laver du sushi med rejer og asparges 

 
1. Kog risene i vandet, til de er møre og let klistrede. Lad væsken fordampe. Hæld eddike over, rør rundt, og lad risene køle helt af i køleskabet. Lad rejerne tø op og dryppe af i en sigte. Flæk avocadoer, og skær kødet i skiver. Rens radiser, og skær dem i papirtynde skiver. Skyl asparges, knæk bunden af, og kassér den. Hæld kogende vand over aspargesene i en sigte, så de bliver flot grønne.
 
2. CHILIMAYO: Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayonnaisen på køl indtil servering.
 
3. Placér en noritangplade på en sushirullemåtte med den glatte side nedad. Fordel et lag ris over pladen i et tyndt lag, men lad et stykke noritang være bart i toppen. Fordel rejer, avocado, radise og asparges i en stribe på midten. Rul noritangpladen sammen rundt om fyldet ved hjælp af rullemåtten. Sørg for at gøre det så stramt som muligt. Læg gerne de færdige ruller i køleskabet i en halv time, så de kan sætte sig, inden du skærer dem ud med en skarp kniv. Servér sushien med chilimayonnaise, sojasauce og syltet ingefær.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Burger med edamame-bøf og chilimayo - Få opskriften her

Onsdag: Gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med grøn bulgursalat - Få opskriften her

Fredag: Pasta med luksus-bolognese - Få opskriften her