Hovedretter

Stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød

Det fine torskeskind kan sagtens spises, når det er blevet stegt sprødt og lækkert på panden. Her får du opskriften på stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød

Stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød 

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g torskefilet med skind
2 spsk. rapsolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
FENNIKEL-GULERODS-SALAT
1 fennikel
3 gulerødder
5 stilke bredbladet persille
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
olie til stegning
2 flutes
1 glas grøn pesto
 
PRØV OGSÅ: Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat
 

Opskrift - sådan laver du stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød 

 
1. Del torskefileten i 4 stykker. Skær et kryds i skindsiden af hvert stykke med en skarp kniv, så skindet ikke krymper sammen, når du steger fisken. Steg torskefileterne i olie på en pande med skindsiden nedad, til den er sprød. Sluk for blusset, dæk panden med bagepapir, og lad torskefileterne stå og trække i ca. 7 minutter. Krydr med salt og peber.
 
2. FENNIKEL-GULERODS-SALAT: Rens og skær fennikel i papirtynde skiver. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave. Skyl og pluk persillen. Bland salaten med olie, salt og peber.
 
3. TILBEHØR: Varm en (grill)pande op, og pensl den med lidt olie. Flæk brødet, og steg det gyldent på panden. Servér med pesto til fisk og salat.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Wraps med andebryst og sesammarineret grønt - Få opskriften her

Tirsdag: Hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner - Få opskriften her

Onsdag: Stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder - Få opskriften her

Fredag: Lasagne med squash og kødsauce - Få opskriften her

 
Læs mere om: