makrel
Hovedretter

Stegt makrel med blomkål og bulgur

Madplan for uge 33: Ugens onsdagsopskrift er stegt makrel med blomkål og bulgur. Få opskriften her

Stegt makrel med blomkål og bulgur til 4 personer

Friske, stegte makreller smager mindre af makrel, end man lige skulle tro – en rigtig sommerdelikatesse. 
 
Tid: 25 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
2 friske, hele makreller (rensede)
salt og friskkværnet peber
1 lille bundt timian
1 usprøjtet citron
1 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning
 
STEGT BLOMKÅL
1 blomkål
4 spsk. græskarkerner
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning
1 bundt koriander
saft af ½ citron
 
TAHINSAUCE
2 dl græsk yoghurt
3 spsk. tahin (sesampasta)
saft af ½ citron
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
 
TILBEHØR
4 dl grov bulgur
1 spsk. olivenolie
 

Opskrift - sådan laver du stegt makrel med blomkål og bulgur

 
1. Læg makrellerne i et ovnfast fad, og krydr dem med salt og peber ind- og udvendigt. Pluk timian i mindre kviste, og skær citronen i halve skiver. Fyld makrellerne med timian og citron, og steg dem i olie og smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Pres makrellerne ned med en palet undervejs.
 
2. Stegt blomkål: Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Steg blomkål, græskarkerner og sesamfrø i olie og smør på en pande i 4-5 minutter, til blomkålen tager farve, og græskarkernerne begynder at poppe. Læg blandingen i en skål, og vend med friskhakket koriander og citronsaft.
 
3. Tahinsauce: Rør yoghurt sammen med tahin, citronsaft og olie. Rør presset hvidløg i.
 
4. Tilbehør: Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Hæld den kogte bulgur i en skål, og rør olie i med en gaffel. Servér bulguren med tahinsauce, blomkål og makrel.
 
TIP: Du må en tur til fiskehandleren efter frisk makrel. I en snæver vending kan du servere et par røgede makreller i stedet.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneret kalveschnitzel med spaghetti og fennikelsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Marinerede kyllingelår med kartofler og råkostsalat - Få opskriften her

Torsdag: Frittata med chorizo og kartofler med spinatsalat - Få opskriften her

Fredag: Flanksteak med jordskokpuré og bønnesalat - Få opskriften her