Stegt laks
Hovedretter

Stegt laks med frisk pasta og porrer i citronfløde

Laks er en af de mest populære fisk på middagsbordet året rundt, og med en cremet porresauce til er der dømt ren madlykke.

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 ferske laksefileter
½ usprøjtet citron
Salt og peber
1½ spsk. olivenolie til stegning
 
PORRER I CITRONFLØDESAUCE:
3 porrer
15 g smør
½ usprøjtet citron
1½ dl piskefløde
Salt og peber
Tilbehør:
400 g frisk pasta
Servering:
1 håndfuld kruspersille
 
 

Opskrift - sådan laver du stegt laks med frisk pasta og porrer i citronfløde

1. Stegt laks: Dryp citronsaft på laksestykkerne, og krydr med salt og peber. Steg laksestykkerne i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
 
2. Porrer i citronflødesauce: Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret i en dyb pande, og steg porrerne ved middel varme i ca. 5 minutter, til de falder let sammen. Riv citronskallen, og pres saften. Hæld fløde, citronsaft og citronskal på panden til porrerne, og lad det koge i 2-3 minutter, til fløden tykner. Smag til med salt og peber.
 
3. Tilbehør: Kog pasta efter pakkens anvisning.
 
4. Servering: Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med porrer i citronflødesauce og stegt laks. Drys med hakket persille, og kværn peber over retten.
 
 
Få indkøbslisten til hele ugen her
 
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Mac and cheese med spinat og broccoli - Få opskriften her

Onsdag: Kylling og grøntsager i grøn karry - Få opskriften her

Torsdag: Quiche med løg, fennikel og bacon - Få opskriften her

Fredag: Millionbøf med kartoffel-broccoli-mos og rødbeder - Få opskriften her

 
Læs mere om: