Hovedretter

Stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder

Brug en fjerkræsaks eller en skarp køkkenkniv, når du deler kyllingen i mindre stykker. Her får du opskriften på stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder

Stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling
olie til smøring af fadet
salt og friskkværnet peber
 
SPIDSKÅLSSALAT MED TRANEBÆR
1 spidskål
200 g tørrede tranebær
100 g hasselnødder
saft og skal af 1 usprøjtet citron
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
lidt frisk basilikum
 
TILBEHØR
groft brød
 
 

Opskrift - sådan laver du stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder 

 
1. Tænd ovnen på 190°. Del kyllingen i 8 stykker, og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Krydr kødet med salt og peber, og steg det i 45 minutter ved 190°, til det er gennemstegt.
 
2. SPIDSKÅLSSALAT MED TRANEBÆR: Snit spidskål helt fint, og bland det med tranebær. Rist hasselnødder på en tør pande, og gnid de brune hinder af i et rent viskestykke. Hak nødderne let. Rør citronsaft og fintrevet citronskal sammen med olie, salt og peber, og hæld dressingen over spidskål og tranebær. Drys salaten med hasselnødder og basilikumblade, og servér den til kyllingen sammen med groft brød.