spinattærte
Aftensmad

Spinattærte med italiensk salami og frisk salat

26. april 2022Opdateret 16. april
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Ricotta giver en mild og fyldig smag i den lækre tærte og så mætter det godt. Her får du opskriften på spinattærte med italiensk salami og frisk salat
25 min4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle tærtedej (fra supermarkedets køledisk)
  • 1 tærteform
  • 4 æg
  • 250 g ricotta
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g babyspinat
  • 40 g pinjekerner
  • 100 g italiensk salami i tynde skiver
  • 25 g friskrevet parmesan

FRISK SALAT

  • 200 g blandede salater
  • 200 g frisk grønkål
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

1. Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud i formen. Rør æg sammen med ricotta, salt og peber. Skyl spinaten, og varm den igennem på en pande, til den falder sammen. Læg spinaten i en si, og pres med bagsiden af en grydeske overskydende væde fra. Rør spinaten i ricottacremen sammen med pinjekerner. Smør ostecremen ud på tærtebunden. Fordel salamiskiverne på tærten, og tryk dem let ned i ostecremen. Drys med parmesan. Bag tærten 25 minutter i ovnen, til den er sprød.

2. FRISK SALAT: Skyl og tør salaterne. Bræk grønkål i mindre stykker, og kassér stokkene. Skyl og tør grønkål, og hak den fint. Bland salat og grønkål, dryp balsamico og olie over, og krydr med salt og peber. Bland salaten godt, og servér til tærten.

TIP: I stedet for salami kan du bruge stegte bacontern.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også