Spinatpizza med artiskokker
Mad

Spinatpizza med artiskokker

15. november 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Pizzasauce behøver ikke at indeholde tomater. En grøn version med spinat, artiskokker og cremet mascarpone er en fænomenal hemmelighed, der bør deles med alle madelskere. Her får du opskriften på spinatpizza med artiskokker
10 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til pensling
  • ca. 650 g hvedemel, f.eks. Tipo 00

SPINATSAUCE

  • 1 dåse artiskokhjerter
  • 500 g frisk spinat
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 250 g mascarpone
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 25 g parmesan

Opskrift - sådan laver du spinatpizza med artiskokker

1. Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør melet i, en smule ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time. 2. SPINATSAUCE: Afdryp artiskokhjerterne, og skær dem i både. Skyl spinaten. Opvarm olie på en stor pande, og tilsæt artiskokhjerter, spinat og presset hvidløg. Lad det stege, til spinaten falder sammen. Riv parmesan fint, og hak basilikum. Tilsæt parmesan, basilikum, mascarpone, salt og peber, og smag saucen til. 3. Tænd ovnen på 250°. Lad 2 bageplader blive varme i ovnen. Del dejen i 2 dele, og rul dem til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på hver sit ark bagepapir. Fordel spinatsaucen oven på pizzaebundene, og bag dem på de varme bageplader i ovnen i ca. 10 minutter, til pizzaerne er gyldne og sprøde. 4. SERVERING: Pynt pizzaerne med frisk basilikum og friskhøvlede parmesanflager, og servér straks. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også