Hovedretter

Spaghetti bolognese

Italienerne siger, at en bolognese skal simre i mindst ”en messes tid” – og italienske søndagsmesser tager laaang tid! Få opskriften på en god omgang spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese til 4 personer

Tid: 20 minutter. Simretid: Mindst 2 timer
 
DET SKAL DU BRUGE TIL SPAGHETTI BOLOGNESE
150 g røget bacon
2 løg
2 gulerødder
3 stilke bladselleri
5 laurbærblade
2 spsk. tomatpuré
500 g hakket oksekød, gerne med høj fedtprocent
300 g hakket svinekød, gerne med høj fedtprocent
1 glas rødvin
3 dåser flåede tomater
1 glas sødmælk
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
friskkogt spaghetti
revet parmesan
olivenolie
 

Opskrift - sådan laver du spaghetti bolognese

 
Spaghetti bolognese: Hak bacon fint. Pil løgene, og hak dem groft. Skræl gulerødderne, og skær dem i samme størrelse som løgene. Rens bladselleristilkene, og skær dem i samme størrelse. Steg bacon i en stor gryde ved lav varme, til fedtet er smeltet. Tag baconen op af gryden, og skru op til medium varme. Steg løg, gulerødder og bladselleri i baconfedtet i gryden i 6-8 minutter, til de er bløde og får lidt farve. Tilsæt laurbærblade. Vend tomatpuré i grøntsagerne, og rør rundt i et par minutter. Tomatpuréen brænder måske lidt fast i bunden, det gør ikke noget. Vend både okse- og svinekød i gryden, og sørg for, at det bliver brunet og ikke kogt i kødets egen væske – brun evt. lidt af kødet ad gangen. Hæld vinen i, og lad den koge helt ind. Vend de flåede tomater i gryden sammen med baconen, og rør rundt. Lad bolognesen simre under låg i mindst 2 timer, helst 3. Hæld mælken i gryden efter 1 time. Smag til med salt og peber, og servér spaghetti bolognese med et stort drys parmesan og et par dryp olivenolie på toppen.
 
Er du vild med spaghetti bolognese? Så prøv også spaghetti og kødsauce med rodfrugter