Spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater
31. januar 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Der er masser af umami i denne pastaret, der får smag fra både tomater og svampe. Her får du opskriften på spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
500 g spaghetti
500 g portobellosvampe
2 spsk. olivenolie til stegning
2 fed hvidløg
1 glas soltørrede tomater i olie
2½ dl piskefløde
50 g parmesan
½ citron
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
25 g parmesan
1 håndfuld frisk basilikum
Opskrift- sådan laver du spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater
1. Kog spaghettien i saltet vand efter anvisningen på pakken. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg dem i olivenolie på en stegepande med høje kanter. Pil og pres hvidløg. Lad de soltørrede tomater dryppe af i en sigte, og skær dem i skiver. Steg svampene, indtil de bliver gyldne, og tilsæt herefter hvidløg og soltørrede tomater. Lad det stege et par minutter, og hæld så fløde på panden. Riv parmesan, vend det i saucen, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Vend spaghettien i saucen. Tilsæt evt. lidt kogevand, hvis saucen er for tyk. 2. SERVERING: Servér spaghettiretten med friskrevet parmesan og plukket basilikum. Få indkøbslisten til hele ugen her