Hovedretter

Spaghetti bolognese

Denne uges hverdagsopskrifter er gode pastaretter du kan lave på under 30 minutter. Her får du opskriften på spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese til 4 personer

En rigtig god kødsauce er ikke fastfood. Det gør underværker for smagen at lade saucen, til din spaghetti bolognese, simre i en times tid.

INGREDIENSER

500 g spaghetti
 

KØDSAUCE

2 tynde skiver bacon
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
2 spsk. olivenolie til stegning
2 tsk. tørret oregano
500 g hakket oksekød
2 dåser flåede tomater
1 dl sorte oliven uden sten
3 dl rødvin
½ potte frisk basilikum
salt og friskkværnet peber
 

TIL SERVERING

100 g friskrevet parmesan
½ potte frisk basilikum
 

Opskrift - spaghetti bolognese

 
1. Kødsauce: Skær bacon i fine strimler. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skræl gulerødderne, og rens bladsellerien. Hak begge dele fint. Varm olivenolie op i en gryde, og steg baconstrimlerne gyldne sammen med oregano. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri, og lad det simre i 6 minutter. Tilsæt oksekød, flåede tomater, oliven og rødvin. Hak halvdelen af den friske basilikum, og vend det i kødsaucen. Krydr med salt og peber, og lad kødsaucen simre knap 1 time under låg. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
 
2. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra.
 
3. Servering: Vend halvdelen af parmesanen i kødsaucen. Anret spaghetti på varme tallerkener, top med kødsauce, og pynt med det sidste parmesan og friske basilikumblade.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Spaghetti med broccoli og ansjoser - Få opskriften her

Tagliatelle med hjertemuslinger og friske tomater - Få opskriften her

Linguine med pecorino, persille og pancetta  - Få opskriften her

Penne med squash og citron - Få opskriften her