Sommersalat med laks og butterbean-dip
Mad

Sommersalat med laks og butterbean-dip

19. juli 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En mættende salat kan sammensættes på et hav af måder. Vælg en proteinkilde, gode kulhydrater og en cremet dip – så er menuen sat. Her får du opskriften på sommersalat med laks og butterbean-dip
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksefileter
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 4 dl quinoa
  • 1 bundt grønne asparges
  • 150 g blandet salat
  • 1 bundt radiser
  • 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. dild, persille og purløg

BUTTERBEAN-DIP

  • 1 dåse butterbeans
  • 1 fed hvidløg
  • saft af ½ citron
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du sommersalat med laks og butterbean-dip

1. Skyl quinoaen grundigt i en sigte, og kog den i letsaltet vand i 15 minutter. Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem i smør på en stor pande. Knæk den træede bund af aspargesene, og lad aspargesene stege lidt sammen med laksestykkerne på panden. Skyl og tør den blandede salat. Rens og skær radiserne i tynde skiver.

2. BUTTERBEAN-DIP: Hæld væden fra dåsen med butterbeans. Blend alle ingredienserne til dippen sammen i en blender, til du får en cremet dip. Smag til med citronsaft, salt og peber.

3. SERVERING: Fyld en stor skål eller 4 små skåle med quinoa, butterbean-dip, laks, asparges, radiser og salat. Skyl og hak krydderurterne, drys dem over salaten, og servér.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Græsk spanakopita – Få opskriften her

Onsdag: Marinerede koteletter med ristet rødbedesalat– Få opskriften her

Læs også