Mad
7. februar 2019

Soccapizza med romesco, squash og oliven

Pizzaens bund er her lavet med kikærtemel. Det gør den velegnet til folk, som helst er glutenfri. Her får du opskriften på soccapizza med romesco, squash og oliven
Af: Emma Martiny
Soccapizza med romesco, squash og oliven

Foto: Winnie Methmann

Pizzaens bund er her lavet med kikærtemel. Det gør den velegnet til folk, som helst er glutenfri. Her får du opskriften på soccapizza med romesco, squash og oliven
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dl kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie + lidt til stegning
  • 1 tsk. salt
  • en pande, der kan gå i ovnen

FYLD

  • 2 squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 2 dl romescosauce
  • 150 g feta
  • 290 g kalamataoliven
  • bredbladet persille
Annonce

Opskrift - sådan laver du soccapizza med romesco, squash og oliven

1. Pisk kikærtemel, vand, olivenolie og salt grundigt sammen, til der ingen klumper er i dejen – brug evt. en stavblender, hvis du har svært ved at få dejen helt jævn. Lad herefter dejen trække i 15 minutter. 2. FYLD: Tænd ovnen på 220°. Skyl squashen, skær den i skrå skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med olivenolie, og drys med salt. Bag skiverne i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne i overfladen.Opvarm olie på en mellemstor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hæld halvdelen af socca-dejen på panden, vend den rundt, så dejen fordeler sig let op ad kanterne, og sæt så panden i ovnen. Bag soccapizzabunden i 10 minutter, til den er gylden og kanterne sprøde. Vend soccapizzabunden forsigtigt ud af panden, og gentag processen med den sidste halvdel dej. 3. FYLD, FORTSAT: Top soccapizzabundene med romesco, squashskiver, smuldret feta, oliven og bredbladet persille. TIP: Brug gerne resten af romescoen fra mandag, eller køb den færdiglavet på glas. Få indkøbslisten til hele ugen her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.