Shakshuka-pizza
Mad

Shakshuka-pizza

8. november 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en smagfuld tomatsauce. Her forvandles retten til den lækreste topping på pizza. Her får du opskriften på shakshuka-pizza
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 20 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • ca. 650 g hvedemel, f.eks. Tipo 00
  • 1 spsk. olivenolie til pensling
  • 8 æg

TOMATSAUCE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du shakshuka-pizza

1. Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør mel i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time. 2. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie på en stor pande. Tilsæt paprika, spidskommen, koriander, salt og peber, og steg, til løget tager lidt farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad saucen simre i 10 minutter. 3. Tænd ovnen på 250°. Lad 2 bageplader blive varme i ovnen. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til 2 tynde pizzabunde. Læg dem på hver sit ark bagepapir. Forbag pizzabundene på de varme bageplader i ovnen i 7 minutter, til de er let gyldne. Fordel tomatsauce over pizzaerne, og slå 4 æg ud på hver. Sæt bagepladerne tilbage i ovnen i 3-5 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende. 4. SERVERING. Skyl og pluk persille, drys det over pizzaerne, og servér. TIP: Pizzaen kan også serveres som en del af en festlig weekendbrunch. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også