Shakshuka-pizza
Hovedretter

Shakshuka-pizza

Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en smagfuld tomatsauce. Her forvandles retten til den lækreste topping på pizza. Her får du opskriften på shakshuka-pizza

Forberedelsestid: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

20 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
ca. 650 g hvedemel, f.eks. Tipo 00
1 spsk. olivenolie til pensling
8 æg

TOMATSAUCE

1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
salt og friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater

TIL SERVERING

1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du shakshuka-pizza 

 
1. Rør smuldret gær ud i vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olie, og rør mel i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl med olie, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.
 
2. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie på en stor pande. Tilsæt paprika, spidskommen, koriander, salt og peber, og steg, til løget tager lidt farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad saucen simre i 10 minutter.
 
3. Tænd ovnen på 250°. Lad 2 bageplader blive varme i ovnen. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til 2 tynde pizzabunde. Læg dem på hver sit ark bagepapir. Forbag pizzabundene på de varme bageplader i ovnen i 7 minutter, til de er let gyldne. Fordel tomatsauce over pizzaerne, og slå 4 æg ud på hver. Sæt bagepladerne tilbage i ovnen i 3-5 minutter, til æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende.
 
4. SERVERING. Skyl og pluk persille, drys det over pizzaerne, og servér.
 
TIP: Pizzaen kan også serveres som en del af en festlig weekendbrunch.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat – Få opskriften her

Onsdag: Aubergineruller med bolognese og ricotta – Få opskriften her

Torsdag: Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing – Få opskriften her

Fredag: Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille – Få opskriften her

 
Læs mere om: